Doel

Via de stichting ‘help kinderen’ willen we actief meewerken aan het elimineren van kinderarbeid omdat we van mening zijn dat ieder kind, waar ook ter wereld, een eerlijke kans moet krijgen op een degelijke opleiding, die bepalend kan zijn voor de verdere evolutie van zijn of haar leven.

 

We willen daarom graag als voorbeeld van deze problematiek dieper ingaan op de hedendaagse en schrijnende toestand in Turkije, waar kinderen nog steeds massaal ingezet worden bij het oogsten van hazelnoten en waardoor ze de cruciale schooljaren niet kunnen beleven omdat ze actief meewerken aan de hazelnotenpluk.

Indien u hierover meer wenst te vernemen, neem dan gerust een kijkje op de website, waarin de kinderarbeid in Turkije in detail beschreven wordt onder de rubriek ‘hazelnoot’. De situatie omtrent kinderarbeid in Turkije wordt weergegeven aan de hand van concrete feiten die een juiste, objectieve versie schetsen aangezien ze uit eerste bron verteld worden na een persoonlijk bezoek door mezelf, samen met leden van ‘FNV Bondgenoten’, journalisten uit Nederland en mensen van de campagne ‘Stop Kinderarbeid’.

Het bezoek ter plaatse vormt de beste manier om de toestand correct te illustreren naar de buitenwereld toe en heeft als doel de interesse van de lezer op te wekken zodat deze zich aangesproken zou voelen om op zijn beurt z’n steentje bij te dragen om te streven naar een betere wereld, en in dit geval betekent dit: ‘het afschaffen van de kinderarbeid’